Què és el Programa de Transformació Digital?

Un projecte impulsat per PIMEC i finançat per la Fundació Endesa amb l’objectiu d’ajudar les pimes en el seu procés de digitalització

Busquem 100 empreses que comptaran amb més de 24 hores de consultoria personalitzada, masterclasses i altres activitats grupals, valorades en més de 2.000 €.

Aquest programa és 100% gratuït.

Objectius

L’objectiu general d’aquest programa és millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses seleccionades a través del desenvolupament d’un pla de digitalització que les faci més competitives. Treballarem amb tu i el teu equip per auditar el grau de digitalització, dissenyar i implementar un projecte intern que impulsi la transformació digital del teu negoci.

DIAGNOSI DIGITAL

DIAGNOSI DIGITAL

Les empreses disposaran d’un consultor expert que, sobre la base de la informació recollida, elaborarà una diagnosi digital de la seva situació actual.
OPORTUNITAT DE MILLORA

OPORTUNITAT DE MILLORA

A partir del resultat de la diagnosi digital serà possible la detecció i creació d’un llistat d’oportunitats de millora digital per a cada participant.
PLA D´ACCIONS (ROAD MAP)

PLA D´ACCIONS (ROAD MAP)

S’establirà un pla d’accions per avançar en el procés de digitalització i la seva projecció a mitjà-llarg termini, amb seguiment per part dels consultors durant 3 mesos.
CIBERSEGURETAT

CIBERSEGURETAT

Els participants obtindran una diagnosi de ciberseguretat, un pla d’accions recomanades per a solucionar possibles forats de seguretat i un document de bones pràctiques per al personal de l’empresa, amb una sessió formativa.

Fases del programa

Fase 1:

Reunió de coneixement

Entrevista a les empreses seleccionades amb el tutor per a conèixer-les, saber els objectius que persegueixen i àmbits d’interès. Aquesta reunió servirà per determinar el perfil del consultor més adient per acompanyar l’empresa.

Fase 2:

Diagnosi digital

Assignació d’un consultor expert en transformació digital, recollida de tota la informació requerida i elaboració de l’informe de diagnosi amb identificació d’oportunitats de millora i un pla d’actuacions.

Fase 3:

Diagnosi de Ciberseguretat

Assignació d’un consultor expert en ciberseguretat, visita de diagnosi per analitzar equips i seguretat actual i informe de diagnosi de ciberseguretat.

Fase 4:

Reunió de l’equip de contrast i el consultor

Posada en comú dels resultats obtinguts durant la primera fase de diagnosi digital entre el consultor i l’equip de contrast.

Fase 5:

Informe final a l´empresa i posada en comú

Es presentarà a l’empresa un informe de diagnosi tecnològic definitiu que recollirà la diagnosi digital de la situació actual, oportunitats detectades, pla d’accions i projecció a mitjà-llarg termini (road map)

Fase 6:

Seguiment durant 3 mesos posteriors

Els consultors i el tutor estaran a disposició de les empreses per fer un seguiment, per tal de resoldre dubtes o consultes puntuals respecte a l’aplicació de les accions proposades en el programa.

Inscripció

Qui hi pot participar?

Qualsevol empresa associada a PIMEC amb capacitat i voluntat de millorar la seva competitivitat digitalitzant els seus processos, i en alguns casos transformant el seu model de negoci.
La participació en aquest programa és 100% gratuïta i està valorada en més de 2.000 €.

CONVOCATÒRIA OBERTA FINS AL 31 DE GENER DE 2021
Per inscriure-s’hi cal omplir el formulari d´inscripció.
La participació està subjecta a un procés de selecció per part d’un comitè d’avaluació d’experts

El nostre equip

Alba Lamas

Graduada i amb màster en enginyeria informàtica per la Universitat de Lleida.
Impulsora de la HackEPS, primera hackathon de Lleida i fundadora i expresidenta de LleidaHack, associació juvenil i tecnològica amb l’objectiu de motivar les activitats al voltant de la tecnologia a Lleida.
A més, voluntària a Technovation Lleida com a suport tecnològic.
Delegada territorial dones COIENF a Lleida.
Experta en PySaprk (Python+Spark), Java/Scala+Spark, desenvolupament web i base de dades amb diversos tipus de bases de dades relacionals com no-SQL, MongoDB i ElasticSearch.

Cristina García

Cristina compta amb més de 15 anys de trajectòria al món digital, va iniciar la seva trajectòria a Grupo Intercom fins que el 2009 decideix Cofundar la consultora digital Maitai Group de la qual és la CTO.
Ha col·laborat en llançaments d’empreses com Play Giga (companyia comprada per Facebook), Babau Barcelona, Skinvy Cosmetics i d’altres, a més ha format part de l’equip fundador d’Incapto Coffee liderant l’Àrea d’IT.

Cristina és llicenciada en Publicitat i RRPP donant-li també un ampli coneixement en Màrqueting digital i posicionament web.

Jordi Comas

Enginyer Superior en Telecomunicacions, Màster en Tecnologies per a la Transformació Digital de les empreses, Executive MBA i iniciant la recerca per a la tesi doctoral al voltant de els usuaris i empreses adopten les eines digitals.
Professional de la Consultoria de Sistemes i Desenvolupament de Software durant més de 15 anys, en empreses multinacionals.
Certificacions PMP, ITIL, PRINCE2, PMO-CP, Scrum, ITSQB.
Secretari del PMI Barcelona.
Fundador d’una empresa de consultoria estratègica i de TI on ajuda a les empreses a millorar el negoci apalancant-se en els sistemes d’informació. A més d´una startup tecnològica de formació amb Realitat Virtual i Augmentada.

Jordi Escartin

Professor associat a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).
Enginyer tècnic industrial, especialitat en electrònica industrial per la UPC. Enginyer superior en Automàtica i Electrònica (UPC, 2003).
Desenvolupa la seva activitat professional en la Consultoria Tecnològica Integrant Solucions de Transformació Digital per a empreses industrials i d’altres àmbits. Actualment és professor de Robòtica i d’Automàtica industrial i de Smart Industries a la UVic-UCC, i professor del Màster en Robotica i Sistemes Intel·ligents impartit per la UVic-Eurecat.

Juliana Fernandes

Enginyera informàtica, MBA i Màster en Comerç Electrònic i Màrqueting Digital.
Més de 15 anys d’experiència amb èmfasi en Desenvolupament Organitzacional i Estratègia de Negocis en sectors com Tecnologia, Consultoria, Comerç (omnicanal), Construcció Civil i Indústria. Experiència amb projectes internacionals i serveis compartits a Amèrica Llatina.
CEO i consultora d’estratègia de negocis a Angá Estudio, professora universitària de la Universitat de Lleida.
Coordinadora de Technovation Girls i ponent en la iniciativa de Barcelona Digital Talent amb la Generalitat de Catalunya.

Òscar Beà

Amb més de 25 anys d’experiència recolzant a les organitzacions en la seva transformació digital i processos d’innovació.
Enginyer superior en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) – MBA per EADA – Certificacions: Avaluador Assessor EFQM, PMP, Scrum master, ITIL.
Assessor Acreditat d’Acció Indústria 4.0, Gestió de la Innovació i Operacions i organització.
Actualment compagina tasques de consultoria en Organització i Transformació digital per empreses amb la docència a diferents entitats. Professor de Transformació digital i de Direcció de projectes a la PIMEC, d’Innovació tecnològica disruptiva a l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA) i en el Màster en Transformació digital i Innovació a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Raúl Roca

Professional amb més de vint anys d’experiència en la seguretat física i cibernètica de sistemes, xarxes i infraestructures.
Enginyer superior en informàtica i doctorant a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Professor associat a la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona i creador de l’assignatura de Fonaments de Ciberseguretat.
Professor col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
Assessor acreditat Acció Indústria 4.0 CTO i cofundador de l’empresa de ciberseguretat Grail Cyber Tech SL.
Anteriorment responsable de la resposta davant incidents a la unitat d’elit en ciberseguretat de la Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra (UCIBER).

Xavier Pujol

Enginyer tècnic en telecomunicacions, màster universitari en direcció internacional i gestió de la innovació tecnològica, MBA, Màster en comerç electrònic i cursant el doctorat en com les tecnologies de la informació poden aportar valor al negoci.
Expert en e-business, intel·ligència artificial, comunicació online, desenvolupament d’aplicacions de gestió i consultoria en BPM, innovació i digitalització.

Xavier Valverde

Xavi té una llarga i sòlida trajectòria en la direcció de Startups tecnològiques. Va ser CEO i Fundador de Baobab Planet (Grup Intercom) durant 5 anys i Co-fundador de Incapto Coffee, actualment és el CEO i Fundador de Maitai Group.
Xavi és Graduat Multimèdia i Enginyer tècnic informàtic per la UPC. Va participar en el Programa Executive Education, Development Strategies d’ESADE.

Ramon Collell
Coordinador
Departament de tecnologia i innovació
PIMEC
Imma Navarra
Responsable de Ciberseguretat
Departament de tecnologia i innovació
PIMEC
Andreu Brú
Director
Departament de tecnologia i innovació
PIMEC

Contacte

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb tecnologia@pimec.org